Ummer d'r Neaver begint met repeteren in november 1981. Bert Meijers en Jo Handels (beiden uit de dialectpopformatie HoPo) besluiten samen met bassist Jo Janssen (Cosy Gang) de Kerkraadse folklore enige nieuwe impulsen te geven. Van meet af aan staat vast: ze doen wat ze zelf willen. Dat blijkt al uit de naam: Neaver, niet volgens de officiële Kerkraadse spelling (Neëver), maar, net als de Beatles, met ea. Gerepeteerd wordt in Huisje Weltevree, het studentenhome van Nico Ploum aan de Oranjestraat in Kerkrade, wat op dat moment het middelpunt van de Kerkraadse dialectmuziek is.

Drummer Marc Hermans (Charly B.) wordt gerecruteerd en met hem vindt het eerste optreden plaats begin 1982 op de voorspeelavond van de Kerkraadse scholengemeenschap ADC. Er volgt dan nog een optreden voor de HEMA in deze bezetting. Hierna verlaat het koor (Liesbeth van Litsenburg, Jos Reinders en Harrie) en de roadcrew (Paul van Litsenburg en Adri) de band en ze zijn met zijn vieren. Dat jaar wordt tevens voor het eerst aan de Kerkraadse sjlajerparade meegedaan met het nummer D'r Tröateman. Een derde plaats is hun deel.

Inmiddels is de groep met zanger Joost Meijs (Sjpië Twsantsieg) op volle oorlogssterkte. Eerste wapenfeit met Joost: een onvergetelijk optreden bij voetbalvereniging TSV. In 1983 verschijnt de eerste van vier officiële cassettes, opgenomen door Hub Handels in studio Het Spoortje te Chevremont, gevolgd door een derde plaats op de Kerkraadse sjlajerparade met het nummer D'r Sjelleboom. Er wordt zelden gerepeteerd, maar de koffie en koek in het nieuwe repetitielokaal Huize Hermans op de Beitel worden in het geheugen gegrifd. In 1984 behaalt men eindelijk de eerste plaats op de sjlajerparade met D'r Ek Aaf. Het repertoire groeit inmiddels gestaag door de vruchtbare samenwerking van Janssen en Meijers.

In 1985 treedt men met overweldigend succes op in een enorme tent tijdens het WMC, wordt de sjlajerparade wederom gewonnen met 't Pötsje en 't Dekkelsje en verschijnt er een tweetal nummers op een eerste verzamelelpee Sjupjek van Jos Wiertz, opgenomen in de Weerwaasstudios op de Vink. Inmiddels repeteert men boven apotheek Van Wersch, behalve tijdens weekenddiensten. In 1986 is er een tweede prijs op de sjlajerparade met De Sjweiermam, waar men tevens beslag legt op de dat jaar voor het eerst ingestelde publieksprijs voor de meest originele presentatie, en verschijnt de eerste elpee (en derde cassette), eveneens opgenomen bij Jos Wiertz op het Weerwaaslabel, waar dan ook, de naam in ere, prompt de labels worden verwisseld. De presentatie van de elpee (het eerste exemplaar wordt, hoe kan het anders, uitgereikt aan de peetvader van de Kirchroatsjer sjlajere, d'r Nico Ploum) vindt plaats in een bomvolle zaal Goebels te Kerkrade, met optredens van o.a. de sjlajerwinnaars van dat jaar, Masjerang, Leider kein Preis en de Blieërheidsjer Jonge. Diverse radio-optredens en interviews volgen.

Het werkterrein verplaatst zich nu meer en meer naar het Limburgse met Kerkrade als vaste basisplaats. Er is ook weer een roadcrew: Ad Hermans, manusje van alles, later opgevolgd door Leon van Neer). Het groeiend aantal optredens wordt een probleem voor Jo Handels, die dan ook in 1986 vervangen wordt door Jo van de Laarschot (onder meer Pina Colada). Inmiddels wordt de groep vergeleken met de Black Föoss uit Keulen en wordt o.a. opgetreden samen met het Colonia Duett. Ook wordt in Keulen opgetreden op een grote carnavalshappening, waar men na negen minuten oog in oog staat met het Kölner Dreigestirn, maar de afstand blijft toch een groot obstakel en men is het er unaniem over eens: de zalen en zaaltjes in alle uithoeken van de provincie blijven het gezelligste. Wel zijn opnames regelmatig bij de WDR en BRF te horen. Elpee van dat jaar: Sjpetsiejalietete 3 (Onger Os-label van Jan Theelen, Munstergeleen).

De jaren 1987 en 1988 worden gekenmerkt door een enorm aantal optredens, waarbij de door de Nederlands- en Belgisch-Limburgse omroep in het Belgische Neerpelt georganiseerde wedstrijd "een nieuw liedje" een tweede plaats oplevert (ver in de achterhoede eindigt een ander Limburgs groepje: Rowwen Hèze..), wederom een Nederlandstalige demo en een inzending voor de Kerkraadse sjlajerparade: Ing Wietsjaf Wiëer, met een gastoptreden van d'r Werner van cafe d'r Sjlaagboom. Men opereert voor die gelegenheid even onder het pseudoniem Combo De Groene Long. De sjlajerparade wordt tegen die tijd echter al gedomineerd door Sjun Jroesse Jroepe, de vernieuwing van de Kerkraadse carnaval lijkt alweer voorbij, maar men behaalt toch nog een eervolle 2e plaats. Dat jaar verschijnt er wel een aantal nummers op Sjpetsiejalietete 4 (Onger Os 7198). In 1989 volgen vele optredens, tussen de vele optredens door wordt Jo v.d. Laarschot ook nog vader van een dochter (de weeën moeten zelfs even wijken voor een daamezietsung in Schaesberg...).

Joost ziet zich door zijn operastudie genoodzaakt er voorlopig een punt achter te zetten en Ummer d'r Neaver ontvangt ter gelegenheid van het eerste afscheid (...) de zilveren buut van de Samenwerkende Limburgse Vastelaovesverenigingen. In 1990 gaan Hermans en van de Laarschot op de solotoer met Jon Erkens als de gebroeders Hoepppermans en Joost Meijs doet dat eveneens met Tjeu Souren. In 1991 is men echter alweer present als Ummer d'r Neaver, volgetankt voor wat naar later blijkt de tweede succesvolle periode uit de geschiedenis van de band. Alleen Bert Meijers houdt het voor gezien en men gaat vooreerst als kwartet door het leven. Eerste wapenfeit is een onnavolgbaar chaotische deelname aan de sjlajerparade en de buitenwereld weet het weer: ze zijn terug.

In 1992 treedt men onder contract bij Marlstone en brengt de eerste CD (en vierde en laatste cassette) Made in Limburg uit (Marlstone CDL 9225). Met de cd-hoes met de baby's haalt men zowaar de voorpagina van Dagblad De Limburger door de hele provincie. De CD wordt middels een mini-tournee door het Limburgse land gepresenteerd, met medewerking van beroemdheden als Frans Haselier, Thijs Wöltgens, Ger Kockelkorn, Duo Oetgeslaope, Ton Jorna en de Nachraove. In 1993 wordt voor het eerst aan het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkours deelgenomen met het nummer D'r Harie en de band behaalt een 6e plaats. Verder doet men voor het eerst mee aan de Boetegewone Boetezitting te Venlo, verschijnt er een verzamelcd Van Eijsde tot de Mookerhei 2 (Marlstone CDL 9356), en geeft men een gedenkwaardig optreden tijdens het Wereld Muziek Concours (tieëke-zinge) op de markt in Kerkrade.

In 1994 krijgt Joost de unieke kans om aan de Joop Van der Ende-produktie The Phantom of the Opera mee te werken en gaat cabaretier Thei Dols (Rommedoe) voor de helft van dat seizoen mee. Vanwege buitenlandse verplichtingen van roadie Leon van Neer springt Jean Pierre Cordewener voor korte tijd in. Aan het LVK wordt met het nummer Batsebongos deelgenomen. De jury weet echter niet zo wat ze hier mee aan moeten en men strandt in de voorrondes. In 1995 is er de prachtige nieuwe Udo act, een CD met Rodanummers (Marlstone CDL 9519), een radio-optreden met bisschop Wiertz, een samenwerkingsverband met cabaretier/zanger/performer Ger Bertholet (UDN begeleidt Ger op zijn Cd-presentatie..) en de tweede cd Nit jod jeld tseruk (Marlstone CDL 9524), met nieuwe gitarist/zanger Guido Frissen oet Schimmert. De eerste CD's worden uitgereikt aan de nestors van het Kerkraadse amusement, Wiel Hendriks, Nico Ploum en Willy Schobben. De CD wordt ook live op de radio gepresenteerd. De groep behaalt een 5e plaats met Tante Annie oes Bennekom op het LVK.

In 1996 lukt de ultieme stunt: een enorme trein met 400 carnavalisten getiteld de Zoepkoelexpress vergezelt Ummer d'r Neaver vanuit Kerkrade naar het optreden in de Zoepkoel te Venlo en men haalt wederom de voorpagina van de provinciale dagbladen, vanwege het feit, dat men op 42 stations tussen beide plaatsen een optreden verzorgt. 's Avonds volgt, helaas zonder Joost die onderweg bezweken is, een onvergetelijk optreden in de Rodahal met Nico Ploum. Verder is er een verzamelcd, Van Eijsde tot de Mookerhei 4 (Marlstone CDL 9636). In 1997 gaat een langgekoesterde droom in vervulling. Een CD van Ummer d'r Neaver met nummers van Nico Ploum (Marlstone CDL 9717). De CD wordt tijdens het Wereld Muziek Concours op 11 juli op een bomvolle markt gepresenteerd. Een week later volgt een memorabel optreden in het stadspark. Guido Frissen wordt dan al bijna geheel opgeslokt door het succes van de Schintaler waar hij eveneens deel van uit maakt, Jo Janssen trekt met de partyband Courage door het hele land, Joost Meijs is verbonden aan de opera in Essen en Marc en Jo werken aan hun maatschappelijke carrieres. Ook zijn er inmiddels 8 kinderen ten tonele verschenen. De band doet het dan ook even een paar jaar rustig aan. Wel is er een verzamelcd van de Thuiszorg (Marlstone CDL 9730).

In 1997/1998 wordt er, zonder Joost en Guido maar met Marcel Smeets en Ad van Beek (beiden Courage) onder het pseudoniem Ut hui zoenne janse sjunne jroessejroep ronk dr Jo en de Marc kinne zie nog eens aan de sjlajerparade meegedaan met het liedje Plagiaat sjlajer, een protestliedje tegen de geringe mate van originaliteit in de Kerkraadse carnaval. De boodschap wordt begrepen, we worden net niet laatste...! In het voorjaar van 1998 treedt men op in het Ei van St. Joost op TV (Omroep Limburg). De ballade "Dreumerei" afkomstig van de Nico Ploum - CD doet het erg goed op de radio en men bereikt met dit nummer een 20e plaats in de Limbo Top 100 van 1998.

In de zomer van dat jaar wakkert de vlam weer langzaam op, Joost en Jo Janssen zijn weer bijna volledig beschikbaar en er wordt weer regelmatig gerepeteerd en aan ideeën gewerkt. Ook komt gitarist/bassist Jeu Peters de club versterken, Guido wordt free lancer bij de band en voor de derde maal in successie lijkt de accu opgeladen. In eigen beheer (de beide Jo's graven gedurende zes maanden tussen 25 videobanden en 75 cassettes op zoek naar uniek materiaal) komt, om een periode van 17 jaar af te sluiten, de Anthollodsjie 1981 - 1998 uit met onder meer de complete eerste elpee en zeldzame live- en repetitieopnames. Deze driedubbelceedee komt niet in de handel, er worden slechts 20 exemplaren gemaakt, bestemd voor de (ex-)leden en -roadies van Ummer d'r Neaver. Vier exemplaren worden, via een minitoernee, aangeboden aan de bibliotheken van Nieuwenhagen, Kerkrade, Sittard en Maastricht, zodat iedereen de cd kan lenen en thuis een eigen kopie kan branden. Zelfs het boekje en het hoesje worden op een aparte CD-rom meegeleverd! De groep besluit weer eens mee te doen aan het Limburgs Vastelaovendsleedjeskonkours en stuurt gelijk 3 nummers in. Twee liedjes ("Marie" en "Opa") bereiken de halve finale, maar stranden daar. Wel worden de drie liedjes op single uitgebracht (Marlstone CDS 9862). Tevens verschijnt de verzamelcd "Van Eijsde tot de Mookerhei 6" met daarop de halve-finale-liedjes (Marlstone CDL 9902). Inmiddels trekt de groep weer door het Limburgs carnavalsland met een nieuwe sprookjesact en is men weer (voor de 4e keer) present op de Boetegewoene Boetezitting in Venlo. De band gaat nu een zeer succesvolle en boeiende periode tegemoet! Voor het eerst in haar carrière speelt de band op een promsconcert samen met een symphonieorkest en staat ze samen met Erik de Zwart, The Blue Diamonds, Benny Neyman en Loïs Lane in één programma.

Hoewel de band een voorkeur heeft voor kleine zaaltjes, staat men steeds meer op grote podia, bijvoorbeeld voor de tweede keer bij de uitreiking van de Gulden Humor (in 1998 in Eygelshoven nog als voorlaatste vóór Rex Gildo, in 1999 in kasteel Hoensbroek als laatste....), voor het eerst bij de Sittardse Marotte en in het hol van de leeuw bij het jubileumfeest van de Maastrichtse Tempeleers. In november tijdens de nacht van de Limburgse Bands in de Kerkraadse Rodahal baart UDN opzien tussen zwaargewichten als de Schintaler en de Jansse Bagge Band. In het middenlimburgse Echt wordt de eerste onofficiële fanclub van Ummer d'r Neaver opgericht en tegen het eind van het jaar wordt de UDN-website ten doop gehouden (webmaster is Joep, de zoon van Jo v.d. Laarschot). Dat Ummer d'r Neaver milleniumbestendig is bewijst men met een live concert op zowel radio als tv in de nieuwjaarsnacht. Wederom worden twee nummers aangeboden aan het LVK, en het liedje "D'r pincode sjlajer" bereikt, mede dank zij de (morele) steun van de fanclub uit Echt, de finale. In de Rodahal bereikt men een eervolle vijfde plaats en mag de groep na afloop voor duizenden enthousiaste carnavalsvierders nog een spetterend miniconcert geven. D'r pincodesjlajer wordt op single uitgebracht (Marlstone CDS 9949) en staat ook op de verzamelcd "Van Eijsde tot de Mookerhei 8" (Marlstone CDL2001). In maart 2000 wordt de band samen met "Neet oet Lottum" uit Venlo afgevaardigd naar het Streeksongfestival in het Overijsselse Haaksbergen. Tussen deelnemers uit Groningen, Drente, Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant wordt men tweede met het lied "Mit d'r kop in de wolke" achter winnaar "Neet oet Lottum".... Dit uitstapje wordt uitvoerig gedocumenteerd in het jubileumboek van Neet oet Lottum (2006)

Er wordt, met het oog op het 20-jarig jubileum, in diverse huiskamers hard gewerkt an nieuwe nummers. Eén van die nummers, het rapnummer "Ouwe leem" met samples van de Schintaler, komt toevallig terecht bij de L1-presentatoren, die het nummer gelijk oppakken en dagelijks draaien. Snel wordt een single uitgebracht (Marlstone CDS 2016) en er wordt een professionele videoclip gemaakt, die zelfs door TMF gedraaid wordt. In het najaar van 2000 verschijnt de jubileumceedee "Doch nit alwerm inne Edison" met nieuwe nummers en live-opnames (Marlstone CDL 2026). UDN is in september 2000 slotact op het prestigieuze Parcours in Maastricht. Men werkt hard aan een nieuwe act voor het seizoen 2000/2001 en is zeer vereerd met de uitnodiging van het Limburgs Symphonieorkest om mee te werken aan de reeks carnavalsconcerten in 2001, het jubeljaar (20 jarig bestaan) van Ummer d'r Neaver. Tussendoor promoveert men nog aan de Narren Universiteit Limburg (NUL) tot doctorandus humorus causa. In de Kerkraadse Rodahal presenteert UDN tijdens de damen- en herrenzitting een spetterende UDN-revue met o.a. Guido frissen, Jacques Herb, Toni Willé, een buikdansgroep en de sambaband Passa Tempo, in totaal staan 65 mensen op het podium!

Het jaar 2001 brengt Ummer d'r Neaver weer vele hoogtepunten: de fan clubdag bij café Pelt in Heerlen haalt de tv (effe bie-ee-legge..), in mei wordt de aftrap gegeven van de UDN-theatertoer bij Theatre Lexor in Heerlen, een uiterst succesvol gebeuren, waar de leden van de band zich tijdens een avondvullend programma blootgeven. De toer krijgt een vervolg in het najaar en loop tot september 2002. Er wordt weer met veel succes opgetreden tijdens het Wereld Muziek Concours te Kerkrade en in september ontvangt Marc Hermans tijdens de Nacht van het Limburgse Lied in Venlo de ING-prijs voor het Limburgse Lied. Ook het seizoen 2001/2002 is van grote klasse! De UDN-revue in de Rodahal is geheel geënt op de 70-er jaren en er zijn gastoptredens van Mariska Veres (van Shocking Blue), George McCray, the Gibson Brothers en Bony M. Ummer d'r Neaver wordt huisorkest bij het L1 - programma "de Muziekfabriek" en is dus wekelijks op de buis en ze zijn present bij de jubileumuitzending van de Brand Beer Boetewoene Boetezitting (de 11e) in Venlo. Ze nemen een nummer samen op met Big Benny en verschijnen verrassend tijdens de Jalazietsoeng in de Rodahal met twee zangkoren en een Big Band! Op dezelfde avond zetten ze de tent op het Pancratiusplein in Heerlen op z'n kop...... Ze spelen voor 20.000 toeschouwers voor de wedstrijd Roda JC - AC Milaan in de Rodakuip en tenslotte veroveren ze op 16 juni 2002 de Lexor Award in de categorie Cabaret.....

Het wordt drummer en frontman Marc Hermans allemaal wat veel in combinatie met een drukke baan een een nog drukker gezinsleven en hij besluit er in november 2002 mee te stoppen. De band heeft inmiddels een nieuwe enthousiaste drummer gevonden, de 36-jarige Roger Haane uit Geleen, en tijdens de presentaties van het theaterseizoen 2002/2003 wordt de nieuwe drummer voorgesteld in Landgraaf en Heerlen. Vanaf januari 2003 wordt een nieuwe formule gelanceerd, 20% mieë d’r Neaver, minder sketches, meer muziek, meer power en meer sjtiemoeng, waardoor de band ook in het noorden van Limburg te begrijpen valt… Drummer Roger wordt de lieveling op elke dameszitting en geen tafel in de zaal is nog veilig voor hem. Als iedereen in Limburg ervan overtuigd is, dat Ummer d’r Neaver nog springlevend is, beginnen de jongens alweer aan een nieuwe doorstart. Nieuwe nummers worden in de studio in de week gelegd, men doet in de Heerlense schouwburg mee aan het Wiel Knipa-tribute, men komt in het nieuws met de UDN-prijzenoorlog bij Albert Heyn.

In het voorjaar van 2004 krijgt de groep de hoge Kerkraadse onderscheiding “d’r sjwatse kater”. In de zomer volgt de UDNUTT (Ummer d’r Neaver Unplugged Terras Toer) en in november 2004 wordt hun 5e CD “Powersjoenkele (Marlstone CDL2434) in café Bijsmans te Heerlen gepresenteerd. Een memorabele avond, waar de band o.a live speelt met Thei & Marij, Angelina, Paul en Leo en Frans Theunisz. De smartlap “de keëtsjer brenne” levert de groep een kersthit (!!) op in 2004 en zorgt ervoor dat de CD de tot nu toe best verkochte van Ummer d’r Neaver wordt. Er worden weer eens wat nummers aangeboden aan het LVK en het lukt de groep om als enige Kerkraadse vertegenwoordiger door te dringen tot de halve finale, zelfs met 2 nummers. Het jaar 2005 wordt steeds internationaler, ten eerste opent Ummer d'r Neaver het Wereld Muziek Concours in Kerkrade in juli en in september speelt men in het voorprogramma van de Keulse Bläckfööss op de markt in Kerkrade. Het jaarlijks lvk-nummer “Nedoeda” sneuvelt al in de voorronde, maar verschijnt wel op dvd (“Laeve in de brouwerij”, Marlstone DVD 2610) en cd (“Van Eijsde tot de Mookerhei 13”, Marlstone CDL 2601), live doet het nummer het echter uitstekend.

In 2006 bestaat de band 25 jaar en om dit te vieren besluit men te beginnen aan een uitgebreide afscheidstournee, die zijn apotheose gaat krijgen tijdens een spetterende afscheidsrevue met oude en nieuwe vrienden en collega’s van de band op 2 februari 2007 in het Kerkraadse Wijngrachttheater. Eerst echter wordt nog uitgebreid getoerd met nieuwe gitarist Dennis van Liempten. Als overzicht van de laatste 8 jaar Ummer d’r Neaver verschijnt de Anthollodsjie II die op hun website te downloaden is.

De allerlaatste wapenfeiten bestaan uit de enige verzamelcd van udn uit de historie getiteld 't woët och tsiet met daarop 2 nieuwe nummers, een gedenkpenning van de provincie Limburg en een laatste optreden in de tent van de winkbülle, die o ironie, geen doorgang kan vinden omdat de organisatie vergeten was voor voldoende microfoons te zorgen. Dit leidt tot een ware rel in de media. Kortom, een waardige afsluiting. Twee dagen later staan Joost en Marc alweer gebroederlijk het klonetreffen van commentaar te voorzien...

In 2007 wordt het laatste contractuele optreden gedaan in Voerendaal. Jo 2 laat deze kelk aan zich voorbijgaan, hij heeft er definitief een punt achter gezet. Voor hem in de plaats is er Bart Storcken op accordeon. Op gepaste wijze wordt ummer d'r neaver in Voerendaal letterlijk ten grave gedragen. Dit optreden bevalt zo goed, dat even later de al jaren levende plannen om zelf een tribute band op te richten worden geeffectueerd. Marc Hermans heeft daar ook wel oren naar en dus zijn we met zijn zessen.

Het 1e tributeseizoen start tragisch met het onverwachte overlijden van Jo van de Laarschot op nieuwjaarsdag 2009. We besluiten echter om door te gaan, nu als tribute aan Jo.

Hoewel er maar 8 keer wordt opgetreden, behalen we de maximale publiciteit door het nummer fileleed samen met minister Camile Urlings te doen. We treden met hem op in Het Ministerie van Verkeer in Den Haag en in de zoepkoel. We zijn te gast bij Giel Beelen op 3fm en zo halen we zowel het landelijke rtl shownieuws, rtl boulevard, de wereld draait door en de voorpagina van De Limburger. Het nummer staat overigens op de verzamelschijf Van Eijsde tot de Mookerhei nr. 16 (Marlstone CDL 2901).

Later in 2009 wordt gerepeteerd voor enkele open airs in de zomer dat jaar, die goed bevallen. Ook 2010 gaat de boeken in als een relatief rustig jaar voor de band. Het spelen van weinig optredens bevalt goed en het besef dringt door dat we het op die wijze nog lang kunnen uithouden.

2011 kent daarentegen weer enkele hoogtepunten. Ten eerste is er het nummer "Doa kunt Geertje mit de boerkapel", een ludiek commentaar op de recente politieke ontwikkelingen (te vinden op MARLSTONE CDL 1101). Ten tweede wordt in de Heerlense schouwburg Tante Annie's Powersjoenkelparty ten doop gehouden. Een avond met bijna uitsluitend livemuziek. Het lijkt een goede formule die in 2012 wordt voortgezet. Vlak voor de tweede aflevering in 2012 overlijdt helaas Tante Annie, een tante van de echtgenote van bassist Jo Janssen. Om 11 uur 11 wordt ter nagedachtenis dan ook 11 seconden stilte in acht genomen.

Samenstelling: Jo Janssen, tot 2007 samen met Jo van de Laarschot

PS: vanaf 01-05-1986 komt een CBS-er de groep versterken. Vandaar vanaf die datum enkele statistische gegevens: aantal optredens 728 waarvan: act1 (D'r Schot) 90 act2 (D'r pap van d'r prins) 25 act3 (D'r zeemansact) 27 act4 (D'r Elvis) 98 act5 (Heidiwitsjka met Thei Dols) 15 act6 (D'r Udo Mafei) 48 act7 (sprookjesact) 48 act8 (Sjef Diederen 5 act9 (20% vernieuwd) 28 act 10 (Frans&bouwers) 27 act11 (André Haas) 29 act12 (afscheid) 25 geen act 263 Ummer d'r Neaver treedt vanaf dan in de volgende plaatsen op: Aachen (D),Abdissenbosch, Amby, Amstenrade, asenray, Baesweiler (D), Banholt, Beek, Belfeld, Blerick, Bocholtz, Born, Brunssum, Buchten, Bunde, Cadier en Keer, Dieteren, Doenrade, Echt, Eckelrade, Einighausen, Elsloo, Epen, Eygelshoven, Eys, Eysden, Geleen, Gemmenich (B), Gravenvoeren (B), Gronsveld, Groot-Genhout, Gulpen, Haaksbergen, Haelen, Hamont (B), Hasselt (B), Heel, Heerlen, Heerlerheide, Heksenberg, Herkenbosch, Herten, Hoensbroek, Horn, Horst, Hulsberg, Itteren, Kerkrade, Kerkrade-West, Kessel, Kessenich (B), Klimmen, Koln (D), Koningsbosch, Kunrade, Landgraaf, Lemiers, Limbricht, Maasbracht, Maaseik, Maasniel, Maastricht, Margraten, Martensvoeren (B), Mechelen, Meerlo, Meerssen, Merkelbeek, Meijel, Melick, Moelingen, Montfort, Neer, Neerpelt (B), Nieuwenhagen, Nieuwstad, Noorbeek, Nuth, Nyswiller, Panningen, Party, Pey - Echt, Plombieres (B), Puth, Ransdaal, Reijmerstok, Rijckholt, Rimburg, Roermond, Schaesberg, Scheulder, Schimmert, Schin op Geul, Schinnen, Schinveld, Sibbe, Simpelveld, Sittard, Spaubeek, Stein, Stevensweert, Susteren, Swalmen, Sweijkhuizen, Tegelen, Ubach o. Worms, Ubachsberg, Ulestraten, Urmond, Vaals, Vaesrade, Valkenburg, Venlo, Venray, Vijlen, Vilt, Voerendaal, Wahlwiller, Waubach, Weert, Welten, Wijlre, Wijnandsrade.